inloggen-button

 

word-lid-button

 
 

U bent niet Ingelogd!!  Bent u lid?  dan raden we u aan om in te loggen zo kunt u alle publicaties en fotoalbums bekijken

Klik hier om in te loggen

Sociëteitsvestiging Alkmaar

Bestuur

Naam Sociëteitsvestiging:  Sociëteitsvestiging Alkmaar
Adres Sociëteitsvestiging:   Bagijnenstraat 2
Postcode Woonplaats     :   1811 KA  Alkmaar

email-adres            :   raamklacos.[antispam].@gmail.com

Voorzitter   :               Jos Admiraal
Secretaris   :               Otto Boots
Penningmeester :      Paul Kranendonk
Bestuurslid :               Cathy Steijlen
Bestuurslid :               Joke Bakker
Bestuurslid :               Simon Stam 

 

Foto's activiteit Alkmaar

Impressie van Bezoek

Het weer in  Alkmaar

 
Gemeten  09:50
Temp7°C
Wind- bft
Zicht-m
LV93  

Nieuws Alkmaar

 societeit-alkmaar

Dinsdag 8 oktober vierde Alkmaar haar jaarlijks feest ter gelegenheid van de bevrijding van het Spaanse juk genaamd Alkmaars Ontzet.

Sociëteitsvestiging Alkmaar aan de Bagijnenstraat ligt mooi aan de route van de optocht met allerlei historische praalwagens en andere taferelen, kortom een prachtige “VIP” locatie, waar men onder het genot van een hapje en een drankje kon genieten van dit mooie spektakel.

Als gevolg van de goede samenwerking met Sociëiteitsvestiging Haarlem waren ook hun leden uitgenodigd. Het was een geslaagde middag.

Zie onderstaande foto's in de fotomap

 

Verslag 31-7-2019

Woensdag 31 juli 2019 was de jaarlijkse busreis , dit keer vanuit Alkmaar en Hoorn naar Rotterdam. Zo’n 60 sociëteitsleden hadden ingeschreven en konden genieten van een zeer geslaagde dag. Na de koffiestop met heerlijke appeltaart ging de reis naar de Euromast. Deze toren is 185 m hoog en daarmee de hoogste toren van Nederland met uitzicht oa op herkenningspunten als Hotel New York, de Erasmusbrug, de Kuip en de wereldhaven. Hier genoten we van de smakelijke en uitgebreide lunch. Hierna volgde een boeiende 75 minuten durende rondvaart met uitzicht op indrukwekkende skyline, werven, dokken, silo’s en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Het was een geweldige dag.

 

Verslag 29-5-2019

Op 29 mei had sociëteitsvestiging Alkmaar een mooie excursie naar Landgoed Nijenburg in Heiloo. Het landgoed is sinds de zestiende eeuw in het bezit geweest van de familie Van Egmond van de Nijenburg en later van de familie Van Foreest. De huidige eigenaar, de vereniging Hendrick de Keyser, gaf in 2011 toestemming aan de Historische Vereniging Heiloo om rondleidingen te geven on het gebouw. Binnen in het huis is onder andere het poppenhuis te zien, waar veel over te vertellen valt. En als het weer het toelaat wordt ook in de tuin gewandeld. Bijzonder is dat er in de oude keuken koffie of thee wordt gedronken. Het was prachtig weer en zo’n 60 sociëteitsleden genoten van deze middag

 

Gr. Jos

Verslag 27 maart 2019

Rondwandeling Den Helder.
Het was mooi weer. Zo’n 50 sociëteitvestigingsleden ontmoetten elkaar op het station Den Helder vanwaar enkele minuten lopen naar de beroemde bibliotheek. Dit moderne gebouw is onlangs gekozen tot mooiste Nederlandse en daarna zelfs tot ‘s-werelds mooiste bibliotheek. Na een boeiende lezing volgde een zonnige wandeling bij voormalig marinecomplex Willemsoord. De succesvolle middag werd afgesloten met een smakelijke maaltijd in een Thais restaurant.

Verslag  30 januari 2019

Woensdag 30 januari bracht natuurfotograaf Jan Castricum ons, net als vorig jaar, weer een zeer boeiend verhaal over het kustgebied van Noord Kennemerland.

De uiterst onderhoudende spreker toonde unieke foto opnames van de flora en fauna in dit mooie natuurgebied. Zie de foto's

 

 

Verslag Kerstdiner op 10 december 2018

Op 10 december 2018 genoten zo'n 100 Sociëteitsleden van een verrukkelijke kerstlunch of s'avonds van een cupieus kerstdiner. Dit evenement kon plaatsvinden dank zij de goede contacten met de koksafdeling van het Horizon College te Heerhugowaard. De koksleerlingen begeleid door de leerkrachten zetten hun beste beentje voor om ons te verwennen met een 3 gangen lunch en 5 gangen diner inclusief bijpassende wijnen. De stemming zat er in bij de feestelijk geklede gasten aan de mooi gedekte tafels. Dit succes verdient volgend jaar zeker navolging.

 

 28 november Sinterklaasmiddag

 Op 28-11-2018 was de traditionele Sinterklaasbijeenkomst in het  mooie  ABNAMRO bankgebouw te Alkmaar.

Dhr Tulp hield een informatieve en humoristische presentatie over de geschiedenis van Sinterklaas. Vervolgens was de leuke Bingosessie.

De voorzitter had goed nieuws want Sinterklaas was over iedereen zeer tevreden. Voor iedereen was daarom een smakelijk Sinterklaaspakket beschikbaar. Het was een succesvolle en goed bezochte sociëteitsmiddag.

 

 8 oktober Alkmaar Bevrijd.

Traditioneel viert de stad Alkmaar op 8 oktober haar bevrijding onder het Spaanse juk onder de naam Alkmaar's Ontzet. Vanuit de kantine van het ABNAMRO kantoor konden de sociëteitsleden genieten van een prachtig uitzicht op de fraaie grote middagoptocht.

 

 26 september 2018 Lezing Energiebesparing

Dhr.F. Gründemann, oud AAB'er hield een zeer interessante lezing met als titel "Van energiebesparing met behoud van comfort tot komende energieveranderingen". Dhr Gründemann is vanuit zijn technische achtergrond al jaren geïnteresseerd in het efficiënt omgaan met energie in zijn thuissituatie. Hij schetste zijn ervaringen met beschikbare technieken en toekomstige veranderingen.

 

25 juli 2018 Sneekermeertocht en museum Joure

Onder een stralende hemel vertrokken 60 sociëteitsleden met de bus naar Friesland. In Sneek ging men aan boord van een luxe salonboot voor een tocht over het prachtige Sneekermeer. Gezellig aan dek in de buitenlucht genieten van de natuur, de koffie en vervolgens uitgebreide lunch en natuurlijk van elkaar met herinneringen aan weleer. Na de vaartocht ging de reis verder naar Joure voor een bezoek aan het Museum Joure om onder enthousiaste begeleiding van gidsen kennis te nemen van de geschiedenis van koffie en thee van Douwe Egberts. Het was een zeer geslaagde dag.

Lieve mensen,

Hierbij wil ik jullie heel, heel hartelijk bedanken voor de fijne dag die we vandaag dankzij jullie mochten hebben.

We troffen het weer buitengewoon met het weer en het gezelschap, er werden weer veel herinneringen opgehaald en wat een verrassing dat we tijdens de prachtige boottocht zo werden verwend met allerlei lekkers! Er stond niets over in de brief over deze tocht, dus we dachten allemaal dat we zelf een en ander aan boord moesten aanschaffen!

En dan ook nog de traktatie in het Douwe Egbertsmuseum en de rondleiding daar.

Wat hebben we het toch goed en wat bijzonder dat onze bank ook nog steeds aan ons denkt!

Hartelijke groeten en tot ziens!

Nel van den Bos, mede namens de deelnemers uit Castricum.

 

30 mei 2018 Stadswandeling Schagen met diner Horizon College
Het was een mooie dag voor de stadswandeling door het historische Schagen. Zo’n 45 sociëteitsleden genoten van de deskundige uitleg van de 3 stadsgidsen. De middag werd vervolgens afgesloten onder het genot van een smakelijk diner verzorgd door studenten van de koksopleiding van het Horizon College te Heerhugowaard. Met een hartelijk applaus werden de studenten na afloop bedankt voor hun prestatie. Kortom een geslaagde dag!

Klik hier voor een sfeerimpressie.

Eerst inloggen!

 

9 mei 2018 Bloemendagen Limmen
Jaarlijks vinden er in Limmen de “Bloemendagen” plaats. Prikploegen maken dan mozaïeken van hyacintennagels. Op deze zonovergoten dag genoten sociëteitsleden van een mooie wandeling langs de mozaïekenroute afgesloten door een bezoek met uitleg aan de beroemde Hortus Botanicus in Limmen.

Klik hier voor een sfeerimpressie.

Wel inloggen!

 

28 maart 2018 Lezing 500 jaar Grote Kerk Alkmaar
In 2018 wordt het 500 jarig bestaan van de Grote of Sint Laurentiuskerk in Alkmaar groots gevierd. Stedelijk Museum Alkmaar geeft de aftrap van het jubileumjaar met een tentoonstelling rond het Alkmaarse werk van twee grote meesters uit de Gouden Eeuw: Pieter Saenredam en Salomon van Ruysdael.  Christi Klinkert, conservator bij Stedelijk Museum Alkmaar vertelde voor onze sociëteit op een boeiende wijze over de twee oude meesters, hun Alkmaarse werk, de samenwerking met de fotografen en de totstandkoming van de expositie.

Klik hier voor een sfeerimpressie.

Eerst inloggen!

 


 

Programma 2019

agenda-pixa

De onderstaande plannen  voor de activiteiten  die in 2019 worden gehouden  zijn onder voorbehoud, Wij zullen u maandelijks op de hoogte houden  voor nadere informatie.

30-01. Presentatie natuurfotograaf Jan Castricum over het gebied rond Castricum 
27-03. Rondwandeling met gids in Den Helder met Thais diner
29-05. Wandeling rond en bezoek aan Huize Nijenburg Heiloo
31-07.  Dagreis met luxe bus naar Rotterdam met o.a. een bezoek aan de Euromast met lunch en Spido rondvaart
08-10. Genieten vanaf bankkantoor van 8 october optocht
27-11. Sinterklaasfeest
09-12. Kerstdiner Horizoncollege

 

Contact Alkmaar

E-mail: raamklacos.[antispam].@gmail.com

Bereikbaarheid:

Openbaar vervoer -

Eigen vervoer - betaald parkeren in openbare parkeergarages

Bijeenkomsten:

Tweemaandelijks op de laatste woensdag van de maand (niet in december)
Tijdstip: van 13.30 uur t/m 17.00 uur
Gastvrouwen en -heren:

Beheerder: Jos Admiraal

Penningmeester: Paul Kranendonk

Rekeningnummer: NL12 ABNA 0246 6138 23, t.n.v. Sociëteit AAB Alkmaar

 
 
alkmaar-profielfoto

 
fotoalbum-still-life-2573162-640

Fotoboeken Alkmaar

U bent niet ingelogd  wilt u de foto's zien log dan in

fotoalbum2-4663777600-bc4695776c-b
 

oktober 2019

juli 2019

maart 2019

januari 2019

 

 
 
 
bpaa-logo