inloggen-button

 

word-lid-button

 
 

U bent niet Ingelogd!!  Bent u lid?  dan raden we u aan om in te loggen zo kunt u alle publicaties en fotoalbums bekijken

Klik hier om in te loggen

Sociëteitsvestiging Eindhoven

Bestuur

Naam Sociëteitsvestiging:
Sociëteitsvestiging Eindhoven
Adres Sociëteitsvestiging:  Vestdijk 18 
Postcode/Woonplaats:       5611 CC  Eindhoven

E-mailadres: baanevohdnietieteicos.[antispam].@gmail.com

 

Johan Martens (voorzitter a.i.)

Mia Renders      (secretaris)

Thom van Dommelen (Penningmeester)

Cathy Schrurs    (bestuurslid)

Wilma Weijers.  (bestuurslid)

Foto's activiteit Eindhoven

Impressie van bezoek

Het weer in Eindhoven

 
Gemeten  00:10
Temp4°C
WindZ1 bft
LV98  

Nieuws Eindhoven

Verslag Rondleiding DAF Museum Eindhoven 

Op woensdagmiddag 28 augustus waren 33 leden van de sociëteitsvestiging Eindhoven te gast bij het DAF Museum. Ondanks de tropische temperatuur die dag was er geen enkele afmelding en zat iedereen rond half 2 in de “Dafetaria” aan de koffie of thee met een lekker stuk gebak.

Na een half uurtje bijkletsen sloten onze gidsen van die middag zich bij ons aan en begonnen we in twee groepen aan de rondleiding door het museum.
De smidse waar Hub van Doorne in 1928 een kleine constructiewerkplaats begon en die uitgroeide tot de oorspronkelijke aanhangwagenfabriek was het startpunt. Al in 1931 werd het eerste patent aangevraagd, dat betrof de ook nu nog gebruikte opleggerkoppeling en er volgden nog veel meer slimme transportoplossingen.

Van Doorne’s Aanhangwagenfabriek groeide uit tot een vrachtwagenfabriek waar in eerste instantie motoren etc. werden ingekocht maar vanaf 1955 ook zelf werden gebouwd.
We konden de ontwikkeling vanaf het eerste model tot en met de DAF 95 bewonderen, ook diverse trucks die meededen aan Parijs-Dakar en door DAF voor het leger ontwikkelde voertuigen stonden opgesteld.

Nadat Hub van Doorne de Variomatic, bekend als ‘het pientere pookje’ uitvond werd in 1958 de eerste personenauto aan het publiek getoond, de DAF 600 die vanaf 1959 in productie kwam.
De 600 werd opgevolgd door de 750, de Daffodil en de types 33, 44, 55 en 66 die vanaf 1975 onder de merknaam Volvo werd geproduceerd. Minder bekend is dat DAF al een model 77 ontwikkeld had die later door Volvo op de markt werd gebracht als de Volvo 343.
Alle genoemde modellen staan in verschillende uitvoeringen opgesteld en ook zijn bijzondere uitvoeringen en prototypes te bewonderen.

Nadat de personenauto-tak aan Volvo was verkocht bleef de vrachtwagendivisie zelfstandig totdat die in 1993 als gevolg van slechte marktomstandigheden failliet ging. Na een doorstart werd het bedrijf in 1996 overgenomen door het Amerikaanse Paccar.

Nadat we op deze manier een boeiend beeld kregen van de historie van DAF hebben we in de ‘Dafetaria’ onder het genot van een drankje en een hapje nog een uurtje gezellig nagepraat.

Onderstaande fotocollage geeft een goed beeld van deze gezellige middag, plaatjes zeggen immers veel meer dan woorden.

Thom van Dommelen

Bestuur Sociëteitsvestiging ABN AMRO Eindhoven

 

Klik hier voor de fotocollage

 

Voor het bekijken van foto's moet u inloggen!


 

Programma 2020

agenda-pixa

Lees hier het jaarprogramma voor 2020.

 


 

Contact Eindhoven

ABN AMRO Bank, Atrium begane grond, Vestdijk 18, 5611 CC Eindhoven Ingang: via de zijingang bij de Portiersloge Daar kunt u direct links naar het Atrium. Ontvangst vanaf 13:45 uur.

E-mail: baanevohdnietieteicos.[antispam].@gmail.com

Openbaar vervoer - Centraal Station Eindhoven

Eigen vervoer – betaald parkeren in openbare parkeergarages

Bijeenkomsten:

Iedere laatste woensdag van de maand (niet in december) Tijdsduur: van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

 
 
societeit-eindhoven

 
fotoalbum-still-life-2573162-640
 

Fotoboeken Eindhoven

U bent niet ingelogd  wilt u de foto's zien log dan in

 
fotoalbum2-4663777600-bc4695776c-b
 

Maart 2018

 
 
 
bpaa-logo