inloggen-button

 

word-lid-button

 
mobiel-knop-blauw-pensioen
mobiel-knop-blauw-zorg
mobiel-knop-blauw-welzijn
mobiel-knop-blauw-bank
button-pensioen
button-zorg
button-welzijn
button-de-bank
 

Sociëteit Haarlem

 

Programma 2018

Woensdag 27/6: Ruimte-event bij Space Expo in Noordwijk. Startpunt entree Expo (geweest)

Donderdag 30/8 : Stadswandeling in Haarlem met gids.  (lees verder)


Donderdag 1/11 : Wijnproeverij; locatie nog te bepalen.

Woensdag 19/12: Lezing over Rusland: Zijn zij nou gek of zijn wij het? Marie-Therese ter Haar van de Rusland en Oost-Europa Academie. ABN AMRO kantoor Haarlem Houtplein

 


Contact Haarlem

ABN AMRO
Houtplein 47
2012 DE HAARLEM

E-mail: melraah.tieteicos.aapb.[antispam].@gmail.com

Voorzitter: Ruud Junge

Penningmeester: Frits Dankelman

 

 

 
 

Nieuws Haarlem

30 augustus 2018  “Wandelen in de Vijfhoek”

 Wandelen in de Vijfhoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 30 augustus neemt gids Jan Hoving ons mee op een historische wandeling door de Vijfhoek, een van de oudste wijken van Haarlem. De geschiedenis, zegt hij, ligt hier letterlijk op straat, maar ook onder de grond.

Hij schetst het leven sinds 1400, vertelt over de periode van grote bloei, maar ook over het verval, over de bezetting door de Fransen en over de kop van Jut.

Om zijn verhaal te kunnen horen en om de nauwe straatjes niet te blokkeren bestaat een wandelgroep uit maximaal 25 personen. Om die reden hebben we besloten twee wandelingen te organiseren en ter afsluiting een gezamenlijk borrel.

Wandeling 1
10.30 Ontvangst bij “De Nieuwe Baron” hoek Grote Houtstraat en Gierstraat
11.00–13.15 Stadswandeling in de Vijfhoek
13.15–16.15 Zelf Haarlem verkennen of shoppen*
Wandeling 2
13.30 Ontvangst bij “De Nieuwe Baron”
14.00–16.15 Stadswandeling in de Vijfhoek
Gezamenlijke borrel
16.15–17.30 Bij het Hofje zonder zorgen

  

*De 1e groep kan na de wandeling “iets anders” gaan doen alvorens om 16.15 weer aan te sluiten.

U kunt bijvoorbeeld lunchen, een museum bezoeken, winkelen of een terrasje pikken. In Haarlem zijn de volgende musea/gebouwen interessant om te bezoeken. 

  • Het Frans Hals Museum 
  • Het Teylers Museum 
  • De oude Bavo op de markt 
  • De Vishal op de markt (onderdeel van het Frans Hals Museum) 
  • Het Archeologisch Museum.

Kortom genoeg te doen tussen 13.15 uur en 16.25 uur.

 

Kosten

Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. Tijdens het gezellig samenzijn bij het Hofje zonder Zorgen betaalt u de drankjes met de bekende muntjes en zorgen wij voor de hapjes.

 

Aanmelden

Alhoewel het aantal deelnemers aan de wandeling is beperkt tot 2 groepen van elk max. 25 personen, is uw partner of andere introducé ook van harte welkom.

Bij te grote deelname zullen we, of tussen groepen moeten schuiven of helaas moeten afwijzen.

Wilt u als u zich aanmeldt het volgende aangeven: 

  • met hoeveel personen u komt 
  • of u kiest voor wandeling 1 of 2 
  • of u aanwezig bent bij de gemeenschappelijke borrel

Aanmelden graag voor 15 augustus via melraah.tieteicos.aapb.[antispam].@gmail.com

 

Graag tot ziens in de Vijfhoek

Met vriendelijke groeten, Het bestuur van de Soc. Haarlem e.o.

 

Zie voor meer informatie www.wandelingdoordevijfhoek.nl

Bekijk hier onderaan het videoverslag van de stadswandeling door de Vijfhoek op 30 augustus 2018

 
Nb. De wijnproeverij is verschoven naar 1 november 2018. U kunt dat alvast noteren en u wordt daarover t.z.t. nader over geïnformeerd.

 

“Stijlvolle heropening sociëteit Haarlem”

Op 28 maart werd de sociëteit Haarlem heropend. De heropening vond plaats op het bij ons welbekende landgoed ‘Duin en Kruidberg’. Even na 2 uur verklaarde de voorzitter van het nieuwe en zeer enthousiaste bestuur, Ruud Junge, de sociëteit voor geopend. Hierna werd het voltallige bestuur aan de, in grote getale, opgekomen aanwezigen voorgesteld.

Na de opening gaf de kantoordirecteur regio Haarlem e.o., de heer Chiel Brouwer, een zeer geanimeerde presentatie over de ontwikkelingen binnen ABN AMRO. De mededeling dat het kantorennet net weer een reorganisatie achter de rug heeft, waarbij het kantorennet in 6 regio’s is ingedeeld en dat elke regio 20 kantoren bevat, riep bij de aanwezigen de nodige vragen op.

Klik hier voor de diashow van de opening.
Vervolgens werden de BP AA-nieuwtjes en de resultaten van de, onder de BP AA-leden regio Haarlem, gehouden enquête gepresenteerd. Mede op basis van de enquête heeft het bestuur zijn plannen voor 2018 opgesteld. De sociëteit Haarlem zal één keer per kwartaal een bijeenkomst organiseren. Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de maanden juni, augustus, november en december. Het voorlopig programma ziet als volgt uit:

Woensdag 27/6: Ruimte-event bij Space Expo in Noordwijk. Startpunt entree Expo

Donderdag 30/8 : Stadswandeling in Haarlem met gids. Startpunt ABN AMRO kantoor Haarlem Houtplein

 

Donderdag 1/11 : Wijnproeverij; locatie nog te bepalen.

Woensdag 19/12: Lezing over Rusland: Zijn zij nou gek of zijn wij het? Marie-Therese ter Haar van de Rusland en Oost-Europa Academie. ABN AMRO kantoor Haarlem Houtplein

De exacte tijden en verzamelpunten zullen binnenkort aan de doelgroep worden gecommuniceerd en ze zullen daarnaast op de BPA website worden geplaatst.

De middag werd, onder het genot van een drankje en een hapje, afgesloten in het restaurant van het landgoed “Duin en Kruidberg”. Het was een erg gezellige middag.

Mocht u ook wel eens een sociëteit willen bezoeken, kijk dan op de website van de BPA (www.bp-abnamro.nl). Onder het kopje ‘Sociëteiten’ staan alle 15 sociëteiten vermeld.

 

BEZOEK AAN SPACE EXPO
Op woensdag 27 juni hebben 43 deelnemers met elkaar de Space Expo, het officiële bezoekerscentrum van de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA in Noordwijk, bezocht.

 

Na een kopje koffie en een koekje kreeg de hele groep een ruimte les. Tijdens een lezing werden zij meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige melkwegstelsels.
Er was aandacht voor de eerste bemande ruimtevaarttocht, de eerste stappen van Neil Armstrong op de maan, het leven van André Kuipers aan boord van het international Space Station en nog veel meer.

 

Na de ruimteles werd de groep in tweeën gesplitst en kreeg elke groep een rondleiding met achtergrondverhalen en anekdotes over objecten die op de expositie te zien zijn. zo kon de echte Sojuz TMA-03M ruimteschip van André Kuipers worden bewonderd, blikken uit de ruimte op de aarde worden geworpen en de onderkant van een echte raket worden bewonderd.

 

Na afloop was er een gezellig samenzijn, waarbij kennis en herinneringen van allerlei zaken werden uitgewisseld.

 

Klik hier voor een sfeerimpressie


 

Foto's

 
 
bpaa-logo