inloggen-button word-lid-button

 

inloggen-button word-lid-button

word-lid-button

 
 
 

Campagne Senioren en Veiligheid

Werken aan bewust worden van en weerbaar zijn tegen criminaliteit

Koepel Gepensioneerden werkt in september 2020 samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid (J en V) aan een campagne om senioren meer weerbaar te maken tegen criminaliteit. Belangrijk onderdeel daarbij is het vergroten van bewustwording onder senioren. Hoe herken je de verschillende vormen van criminaliteit en wat kan jezelf doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt? 

Banken, internet- en telecombedrijven, alsmede andere bedrijven, instellingen en instanties zijn eveneens samenwerkingspartners bij de campagne.

In september wordt er elke week een thema behandeld:

  • Week 36 (1/9 tot en met 7/9): Meekijken bij pinnen
  • Week 37 (8/9 tot en met 14/9): Babbeltrucs
  • Week 38 (15/9 tot en met 21/9): Hulpvraagfraude (via                                                       WhatsApp)
  • Week 39 (22/9 tot en met 28/9): Phishing

  • Elke week vanaf de dinsdag is er een voorlichtingsfilmpje gericht op het thema van de week via internet te benaderen.
  • Elke week op de dinsdag is het mogelijk om deel te nemen aan een webinar, waarbij een expert specifieke tips en adviezen geeft. Deelnemers hebben dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Koepel Gepensioneerden vraagt medewerking aan BP AA

De KG vraagt al haar lidorganisaties mee te werken aan deze campagne, dus ook aan de BP AA. Daarom zetten wij de voorlichtingsfilmpjes in september ook op onze website. Maar u kunt de filmpjes ook zien op de website van de Koepel Gepensioneerden: www.koepelgepensioneerden.nl.

Aan de wekelijkse webinar op de dinsdagen kunt u deelnemen via de website van Koepel Gepensioneerden: www.koepelgepensioneerden.nl.

 

 

 
 
bpaa-logo