inloggen-button

 

word-lid-button

 
 

U bent niet Ingelogd!!  Bent u lid?  dan raden we u aan om in te loggen zo kunt u alle publicaties en fotoalbums bekijken

Klik hier om in te loggen

Sociëteitsvestiging Midden en West Brabant

Adres Societeitsvestiging:

Korenmolen De Hoop
Schoutenlaan 75
4854 AV  Bavel

Bijeenkomsten

iedere laatste woensdag van de maand 14:00-17:00 uur.
Niet in: juli, augustus en november

In december is de bijeenkomst halverwege de maand.
Vooraf aanmelden gewenst i.v.m. catering.


Bestuur

Piet Fruytier (voorzitter)                                                             tnabarbwmcos.[antispam].@gmail.com

Chris van Iersel (penningmeester)                               tnabarbwmcos.[antispam].@gmail.com

Miranda Mion (secretaris)                                 tnabarbwmcos.[antispam].@gmail.com

Carina van Helden (bestuurslid)                       tnabarbwmcos.[antispam].@gmail.com

Herman Lamberts (bestuurslid)                     tnabarbwmcos.[antispam].@gmail.com

 

 

 

Het weer in Brabant

 
Gemeten  09:20
Temp5°C
WindWNW3 bft
LV96  
 

 
 
 
 
 
 
 

Nieuws Midden en West Brabant

 

 

societeit-mwbrabant 

Beste oud medewerker,

De oktoberbijeenkomst wordt gehouden op woensdagmiddag 30 oktober 2019.

Deze bijeenkomst is op ons vaste adres, Korenmolen de Hoop in Bavel.
We kunnen dan nagenieten van de leuke middag die we hadden bij Franken Fruit in Bergen op Zoom. Enkele foto’s van die middag staan op de website van de BPAA. U dient wel in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

De koffie/thee staat klaar vanaf 14:00 uur.

Als u komt, wilt u dat dan laten weten vóór 23 oktober 2019?


De koffie en thee zijn gratis, de overige drankjes betaalt u met de bekende groene munten. Deze munten zijn bij ons te koop voor € 5,00 per 4 munten. Het is fijn als u gepast geld meebrengt. Als u munten overhoudt zijn ze altijd de volgende keer weer te gebruiken.

Eind november is er geen bijeenkomst.

In december is de bijeenkomst met een kersttintje op woensdagmiddag 11 december.

 

Met vriendelijke groet, Namens de Sociëteitsvestiging Midden en West Brabant. Miranda Mion

Korenmolen De Hoop in Bavel, Schoutenlaan 75 4854 AV Bavel Tel. 0161-432491 https://www.korenmolendehoop.nl/


societeit-mwbrabant

Excursie naar Franken Fruit in Bergen op Zoom.

Op woensdagmiddag 25 september 2019 zijn we op bezoek geweest bij het agrarisch bedrijf Franken Fruit in Bergen op Zoom.

Het is geen gewone fruitkweker die alleen aan de groothandel verkoopt.

Hier kan je zelf je fruit plukken (uiteraard wel afrekenen), of kopen in de boerderijwinkel.

Ze hebben een gevarieerd aanbod, verschillende appel en peersoorten, kersen, mais, boontjes, pompoenen, courgette.

  We kregen een uitgebreide uitleg. Het bedrijf was door hun vader gestart, toen hij onverwacht overleed in 2012 hebben zijn vrouw en 4 kinderen het bedrijf overgenomen. Zij hebben een fulltime baan en beheren daarnaast het fruitbedrijf waarbij ieder een eigen specialisme heeft. Bovendien schrijven ze al drie jaar een wekelijkse column over het reilen en zeilen van hun bedrijf in BNDeStem.

Na de uitleg volgde een rondleiding over het bedrijf waarbij we uitgebreid konden proeven en bereidingstips kregen.

Tenslotte konden we nog proeven van het eigengemaakte sap, water met fruit en diverse groenten als snack.

 

Kijk voor de foto's bij fotoboeken Midden en West Brabant  

 

Bijeenkomst woensdagmiddag 27 februari 2019

 

De Sociëteitsvestiging Midden en West Brabant heeft weer haar maandelijkse bijeenkomst gehad. Deze keer bestond die uit een bezoek aan Natuurmuseum Brabant, voorheen het Natuurhistorisch Museum Tilburg (geopend in 1935) en aan de LocHal, eveneens gelegen in Tilburg.

Vanaf half 2 was de ontvangst met koffie, thee en een gebakje. Om iets voor tweeën nam Janneke Bos, directielid van het Museum, het woord en gaf een korte uitleg over wat er en waar in het museum te ontdekken was. Daarna hadden de ongeveer 50 aanwezigen ruim 2 uur de tijd om op eigen gelegenheid het museum te bezichtigen.

Het museum bestaat uit drie etages met permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Eind 2011 werd ook het naastgelegen koetshuis als tentoonstellingsruimte ingericht. Hier is permanent het vijftien meter lange skelet van een potvis te bewonderen. De ruimte ernaast wordt benut voor semipermanente tentoonstellingen, voorlopig is dat IJstijd! Op de bovenste verdieping opende in de herfst van 2016 BOS (Beleef Ontdek Samen) gebaseerd op de 4 seizoenen. De zaal verandert elk kwartaal met het jaargetijde mee. Op dezelfde verdieping zijn nog de zalen 'Hoezo seks', 'Kikker is hier!' en 'Uitsterven' te vinden. De tweede permanente tentoonstelling ‘Jouw Brabant, mijn Brabant, een landschap vol herinneringen’ op de eerste verdieping geeft een inkijkje in de natuur en het landschap van Brabant. Daarnaast is er ruimte voor een wisselende tentoonstelling (nu 'De Ware Wolf', 2017/2018). Op de benedenverdieping bevindt zich het Ontdek- en Onderzoek domein voor Natuur. Het is een mix van een open museumdepot, interactieve tentoonstelling en werkplekken.

 

Enkele opmerkingen na afloop van de deelnemers aan de excursie:

  • Hier ga ik zeker met mijn kleinkinderen naar terug!!!
  • Wat hangt hier een prima sfeer!
  • Wat speelt dit museum erg goed in op de technologische ontwikkelingen!
  • Erg vriendelijk personeel.

 

Om kwart voor 4 was het weer verzamelen en gingen we naar de LocHal ongeveer 400 meter lopen vanaf het museum en dat was met het prachtige weer zeker geen straf!

 

Het gebouw, waarin de LocHal is gevestigd, staat er al sinds 1932 en werd vroeger gebruikt als Locomotiefhal. Zoals veel gebouwen in de ‘Spoorzone’ van Tilburg kreeg het gebouw ook een andere bestemming en is nu verbouwd tot een multifunctioneel gebouw waarin meerdere partijen gevestigd zijn. De LocHal is een plek waar alles samenkomt: leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, exposeren en presenteren. Naast een grote imposante bibliotheek staat de LocHal voor innovatie en wil het de drempel zo laag mogelijk houden, vernieuwing worden gestimuleerd met zes thematische labs: DigiLab, FoodLab, FutureLab, GameLab, TijdLab en WoordLab. Ook zijn er meer dan 300 werkplekken, deze gebruik je gratis en zonder te reserveren. Zeker de moeite waard om te bezoeken, en niet in de laatste plaats vanwege de manier waarop het gebouw is heringericht!

 

Om 5 uur was het weer tijd voor een naborrel en konden de leden terugzien op een geslaagde middag!

 

Herman Lamberts

Klik hier voor de foto's

 

Bijeenkomst woensdagmiddag 30 januari 2019

Ruim 50 leden van de Sociëiteitsvestiging Midden en West Brabant hebben weer een uitermate nuttige en gezellige bijeenkomst gehad in Korenmolen De Hoop in Bavel.

Menno de Lange van de “Stichting Droomwonen Brabant” heeft in een tijdsbestek van ongeveer 1 uur een duidelijke uitleg gegeven over het onderwerp CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) en de ontwikkelingen op dit gebied in Noord Brabant.

Het gaat in grote lijnen om het bouwen van woningen in eigen beheer. Je kunt hierbij denken aan zowel nieuwbouw projecten als aan de herontwikkeling van bestaand vastgoed. Het kan hier gaan om zowel individuele woningen als een complex van woningen of appartementen.

Een bekend voorbeeld van CPO is een ”Knarrenhof”.  In een 'Knarrenhof' kijken de bewoners net even iets meer naar elkaar om. Hier is een woonvorm gevonden voor "jonge-ouderen" en "oudere-jongeren" die elkaar graag helpen en zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen.

Wat uit het betoog van Menno naar voren kwam was dat er 1 enthousiaste initiatiefnemer moet zijn, dat het participeren in een dergelijk project behoorlijk wat tijdsinvestering kost en dat de doorlooptijd een groot aantal jaren in beslag kan neemt (2 tot 6 jaar), maar dat je vrijwel voor kostprijs een woondroom kunt realiseren.

Dat het onderwerp boeiend was bleek wel uit het aantal vragen dat werd gesteld.

Ook nu was de nazit weer een bijzonder gezellig onderdeel van deze middag.

Op naar 27 februari 2019!!!

 

Bijeenkomst dd. 31 oktober 2018

Ruim 60 leden hebben op 31 oktober een ontzettend geanimeerde middag gehad bij Schrobbelèr in Tilburg.

We zijn rond half 2 bijzonder gastvrij ontvangen door medewerkers van het bedrijf dat als hoofdactiviteit heeft het produceren van een kruidenlikeur genaamd Schrobbelèr.

De leden zijn ontvangen met koffie/thee en een Schrobbelèr bonbon, in een ruimte die als een echt “bruin” café was ingericht.

Hier werd ook de eerste Schrobbelèr geserveerd: een warme Schrobbelèr met slagroom.

Voor diegenen die geen alcohol wilden gebruiken, waren er ruim voldoende alternatieven.

In deze ruimte kregen we een film te zien hoe Schrobbelèr is ontwikkeld door Jan Wassing een bekend persoon in Tilburg die helaas op erg jonge leeftijd is overleden.

  "Waar vriendschap gevierd wordt, komt Schrobbelèr op tafel. Een Brabantse traditie, die in de jaren ’70 ontstond in het huisbarretje van Jan Wassing. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. En het was nog lekker ook. Vanuit zijn huisbarretje ‘Bij den Schrobbelaar’, ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen. Een gewaardeerde sfeerverhoger".

 

Om 2 uur werd de groep opgedeeld in 2 gedeeltes die onder leiding van een deskundige het volgende programma kregen voorgeschoteld:

 

  • Uitleg over en zicht op  het productieproces.
  • Uitleg over de samenstelling van deze likeur waarbij 43 kruiden worden toegevoegd!
  • Hoe herken je Schrobbelèr door te kijken naar de kleur, te ruiken en te proeven.
  • Hoe vindt Schrobbelèr zijn weg naar de uiteindelijke gebruiker.

 

Na dit programma te hebben doorlopen, vond de erg gezellige nazit plaats, onder genot van een hapje en een drankje, in de ruimte waar we waren begonnen met de excursie.

Het is de medewerkers van Schrobbelèr uitstekend gelukt om iedereen het warme en gezellige gevoel bij Schrobbelèr bij te brengen!

 

Uitnodiging

woensdagmiddag 26 september is er een bijeenkomst van de Sociëteit Midden en West Brabant, lees daarvoor bijgaande uitnodiging. Let wel op de lokatie!!!  Klik Hier.

 

Verslag

DE LEEMPUT

 De Juni-bijeenkomst van de Sociëteit Midden en West Brabant is gehouden op woensdag de 27e en vond plaats op Park De Leemput in Rijen.

Na genoten te hebben van een kopje koffie, thee of een glaasje fris (met gebak) hebben de aanwezigen (ca 45) zich vermaakt met “Jeu De Boules” en met “Midgetgolf”.

Het weer was, zoals we nu al maanden gewend zijn, uitstekend!

Na ruim 2 uur actief te zijn geweest vond de prijsuitreiking plaats door onze voorzitter Piet Fruytier die dat weer op zijn humoristische manier wist te doen.

De prijswinnaars waren:

Midgetgolf: Rien van Beureden (44 slagen) en Leo Raats (57 slagen)

Jeu De Boules: Peter en Toos van Hoesel

Meest talentvolle speler: Vera van Elewout

Iedereen heeft weer een uitermate gezellige middag gehad!

Inmiddels zijn ook al wat sfeerfoto’s op de site van “bp abn amro” gezet.

Voor de sfeerfoto's moet u inloggen!

Voor volgende bijeenkomsten zie het programma 2018 eveneens te vinden op deze site.

Nog geen lid en wilt u een van de komende bijeenkomsten bijwonen, stuur even een mailtje naar: tnabarbwmcos.[antispam].@gmail.com

 

Verslag

Markiezenhof

Woensdagmiddag 25 april 2018 zijn we met de sociëteit Midden en West Brabant op bezoek geweest bij het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Onder de deskundige rondleiding van enkele medewerkers kregen we een uitgebreide uitleg over het ontstaan ven het Markiezenhof en de

betekenis hiervan voor Bergen op Zoom. Na afloop hebben we, onder het genot van een drankje, nog even bijgepraat.

We hebben een kleine sfeerimpressie van deze dag in een fotoalbum. gezet. Voor de sfeerimpressie moet u inloggen!

 

 

 

 
 

Programma 2019

agenda-pixa
 

Programma 2019

30 Januari           Korenmolen De Hoop, lezing Droomwonen over CPO

                             (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)                       

27 Februari        Bezoek aan Natuurmuseum Brabant en de LocHal

                             (nieuwe bibliotheek) in Tilburg

27 Maart             Korenmolen De Hoop

24 April                Biesbosch excursie met fluisterboot

29 Mei                 Korenmolen De Hoop

26 Juni                 Jeu de Boules en Midgetgolf bij “De Leemput” in Rijen

25 September  Yorktour (met dubbeldekker) naar Essen (België)

30 Oktober        Korenmolen De Hoop

December          Kerstbijeenkomst

 


 

Contact Midden en West Brabant

E-mail: tnabarbwmcos.[antispam].@gmail.com

Beheerder: Piet Fruytier

 

 
 

 
fotoalbum-still-life-2573162-640

Fotoboeken  Midden en West Brabant

Fotoboeken kunt u alleen zien als u ingelogd bent

Inloggen

fotoalbum2-4663777600-bc4695776c-b
 
 
 
 
bpaa-logo