inloggen-button

 

word-lid-button

 
 
 

Petitie NVOG en KNVG

Geplaatst op 30-04-2019  -  Categorie: Nieuws

logo-nvog-knvgNVOG en zusterorganisatie en beoogd fusiepartner KNVG, strijden met diverse instituties om als vertegenwoordigers van de gepensioneerden rechtstreeks deel te kunnen nemen aan zowel de onderhandelingen die de minister van SZW en de sociale partners voeren over een nieuw pensioenstelsel alsook bij de verdere uitwerking en implementatie daarvan. Tot nu toe zonder succes. De minister nodigt de NVOG en KNVG wel regelmatig uit aan zijn tafel, maar dit betekent geen rechtstreekse betrokkenheid bij de onderhandelingen en dus niet de gewenste invloed.  

 

De onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel worden gevoerd alsof het uitsluitend gaat om arbeidsvoorwaarden, maar ze zijn ook direct van invloed op de pensioenuitkeringen van de 3,3 miljoen gepensioneerden. De gepensioneerden worden daarbij onvoldoende vertegenwoordigd met als gevolg dat het vertrouwen in de onderhandelaars weg is.

Vanwege het uitblijven van enig succes zijn NVOG en KNVG de petitie gestart: “Niet korten, wel indexeren. Geen pensioenakkoord zonder gepensioneerden”. De petitie is gericht aan de leden van de Vaste Commissie SZW van de Tweede Kamer. In de petitie worden de commissieleden dringend gevraagd om er samen met de minister van SZW zorg voor te dragen dat KNVG en NVOG wel rechtstreeks kunnen deelnemen in dit pensioenproces.

Wilt u deze petitie ondertekenen, klik dan op: www.mijnpensioenpetitie.nl. Dit kan vanaf nu tot en met 27 mei.

Op de website www.mijnpensioenpetitie.nl leest u er meer over.

 


 
 
bpaa-logo