inloggen-button word-lid-button

 

inloggen-button

word-lid-button

 
 
 

logo-pensioenfonds

verantwoordingsorgaan

Op wie stemt u?

Vanaf 31 maart tot en met 20 april kunt u stemmen op uw favoriete kandidaat voor het Verantwoordingsorgaan (VO). Het bestuur van ons fonds legt verantwoording af over het beleid en de wijze waarop het beleid is uitgevoerd. Dat doet het bestuur aan het VO. Daarnaast heeft het VO adviesrechten. Uw stem is belangrijk! Op wie stemt u?

Over het VO

Het VO bestaat uit 11 leden. Dat zijn 2 leden namens de werkgever, 4 leden namens de werknemers en 5 leden namens de gepensioneerden. U kunt stemmen op een kandidaat namens de gepensioneerden. In juli 2021 installeren we een nieuw VO. Vanaf 2021 worden de verkiezingen elke 2 jaar gehouden voor een deel van het VO.  Op deze wijze kan de continuïteit in de samenstelling van het VO en daarmee de opgebouwde kennis en ervaring worden behouden. Daardoor is de eerste zittingstermijn voor de gekozen gepensioneerde leden 2 jaar.

Uw stem is belangrijk

Door te stemmen zorgt u voor een sterk VO. Met een sterk VO zorgen we samen voor een goede besturing met de controle door het VO die daaraan bijdraagt. Zeker nu! Denk bijvoorbeeld aan alles wat er komt kijken bij het nieuwe pensioenstelsel.

Hoe stemt u?

U kunt stemmen op onze website: www.VO.abnamropensioenfonds.nl. Daar vindt u een overzicht van alle kandidaten namens de gepensioneerden. Om te stemmen heeft u een stemcode nodig. U krijgt rond 30 maart een brief of e-mail, afhankelijk van uw correspondentievoorkeur. In die brief of e-mail staat uw unieke stemcode. U krijgt deze stemcode eenmalig. U kunt uw stemcode dus niet opvragen.

  • Weet u al op wie u wilt stemmen? Zoek dan de naam van de kandidaat op wie u wilt stemmen en klik op de foto. Op de volgende pagina voert u uw stemcode in. Daarna klikt u op de knop ‘stemmen’.
  • Weet u nog niet op wie u wilt stemmen? Klik dan op de foto’s van de kandidaten. Op de volgende pagina leest u de motivatie en korte CV van de kandidaat. U kunt daar ook uw stemcode invoeren. Daarna klikt u op de knop ‘stemmen’.
  • U kunt stemmen vanaf 31 maart tot en met 20 april 2021.
  • U kunt één keer stemmen op één kandidaat namens de gepensioneerden.

Kunt u echt niet digitaal stemmen? Bel dan op werkdagen van 31 maart tot en met 20 april 2021 tussen 8.30 en 17 uur met telefoonnummer 088 – 77 66 544 en houdt uw deelnemersnummer en stemcode bij de hand. In de brief of e-mail rond 30 maart staat uw stemcode en deelnemersnummer. U geeft de kandidaat van uw voorkeur door aan de telefonist, die voor u stemt. Het telefoongesprek wordt opgenomen.

Welke kandidaten kunt u kiezen?

kanditaten-verantwoordingsorgaan

De namen van de kandidaten staan in volgorde (van links naar rechts, van boven naar beneden) op de gezamenlijke foto. U kunt stemmen op:

Willem Houg

Dick van de Wetering

Frans de Wuffel

Alexander van der Garden

Chris Huiberts

Ab Wissingh

Stefan Probst

Michiel Groeneveld

Jan van Dijken

Jos Wieleman

André Pouw

Nol Westermann

Mieke Boersma

Louis Salman

 

Wanneer is de uitslag bekend?

In mei publiceren wij de einduitslag van de verkiezingen voor het VO op onze website. Dan weet u of uw favoriete kandidaat is gekozen.

Op wie stemt u?

Deze tekst is geschreven door Rob Rebergen, communicatiemedewerker bij ABN AMRO Pensioenfonds.