inloggen-button word-lid-button

 

inloggen-button word-lid-button

word-lid-button

 
 
 

ABN AMRO Kunst- en Historische Collectie

Geplaatst op 18-09-2020  -  Categorie: Nieuws

abn-amro-art-en-heritage

 

Met de nieuwe website van 

afdeling ABN AMRO Art & Heritage

(voorheen Kunst & Historisch Bezit)

is een langgekoesterde

wens in vervulling gegaan.

Vanaf nu kan iedereen letterlijk

en figuurlijk een goed beeld krijgen

van een van Nederlands grootste

en meest diverse bedrijfscollecties..

 

 

abn-amro-historische-collectie

 

 

ABN AMRO Kunst en Historische Collectie

 

Onder kenners, en zeker ook binnen de bank, is de kunstcollectie bekend door de werken van hedendaagse nationale en internationale kunstenaars als Marlene Dumas, Jan Dibbets, Sol Lewitt, Anish Kapoor en Donald Judd. Ook is jong en opkomend talent veelvuldig in de collectie vertegenwoordigd, met werk van onder anderen Helen Verhoeven, Evelyn Taocheng Wang of Wouter Paijmans.

De historische collectie is zeer divers en omvangrijk, met voorwerpen en kunstwerken die allemaal iets vertellen over de geschiedenis van de bank, zoals oude aandelen, foto’s, rekenmachines, spaarpotten, gevelschilden, directeursportretten, folders, commercials, affiches, historische archieven enzovoorts. Tezamen een uniek stuk nationaal erfgoed.

Ons doel is om deze collectie te ontsluiten voor een breed publiek en beter zichtbaar en toegankelijker te maken voor collega’s, klanten en geïnteresseerden.

De collectie is nog niet in zijn geheel online te bewonderen, maar wel staat er al een mooie selectie hoogtepunten op de site. Wij voegen hier voortdurend nieuwe werken aan toe. Door speciale thema’s en digitale exposities, of via een willekeurige selectie dan wel een gerichte zoekvraag, kan iedereen grasduinen door de kunst- en historische collectie. Wij bieden veel achtergrondinformatie bij items.

De website zal tevens functioneren als online platform waar wij kunstenaars uit de collectie kunnen uitlichten en de rijke geschiedenis van de bank zullen belichten. Ook zullen wij hier onze vele activiteiten onder de aandacht brengen zoals bruiklenen aan musea, tentoonstellingen binnen en buiten de bank, de programmering van onze kunstprojectruimte Circl.ART op de Zuidas en de winnaars van de jaarlijkse ABN AMRO Kunstprijs.

Tevens zijn jaarverslagen en personeelsbladen van alle belangrijke voorgangers van ABN AMRO beschikbaar op onze site en te doorzoeken op tekstniveau. Een dankbare bron voor onderzoekers naar bedrijfscultuur of economische geschiedenis.

Dankzij de nieuwe website kunnen wij de collectie waar wij zo trots op zijn als bank met de wereld delen!

Met dank aan de webontwerpers en -bouwers van Driebit en Picturae en aan alle ABN AMRO-collega’s van IT, FM en Brand Marketing & Communications.

Open de site : https://art-heritageabnamro.nl/

Wij hopen dat u van onze nieuwe website gaat genieten!

Afdeling ABN AMRO Art & Heritage
 

 


 
 
bpaa-logo